Publicēts 31. janvārī, 2018. Autors: Andris.
Lai arī līdz ierastajai atvaļinājumu sezonai – vasarai – gaidāmi vēl vairāki mēneši, liela daļa ceļotāju atpūtu plāno jau pašlaik, īpaši, ja tas ir tik nozīmīgs notikums kā, piemēram, medusmēnesis. Laicīga ceļojuma saplānošana ļauj gan detalizēti izplānot ārzemēs pavadāmo laiku, gan arī piemeklēt budžetam atbilstošas iespējas. Daudzveidīgus piedāvājumus gan galamērķu, gan izmaksu ziņā kā uz ierasti saulainām, tā arī uz savdabīgas kultūras un dabas zemēm, sagatavojuši ceļojumu aģentūras “Latvia Tours” speciālisti, un tie interesentu apskatei būs pieejami nedēļas nogalē Ķīpsalas hallē gaidāmajā tūrisma gadatirgū “Balttour”.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 31. janvārī, 2018. Autors: Andris.
Ņemot vērā, ka modernā pasaule un tehnoloģiju attīstība ne tikai paātrina biznesa procesus, bet arī sniedz daudz jaunu iespēju, ļaujot uzņēmējiem paplašināt un attīstīt konkurētspēju, Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA), SIA “Baltijas Datoru akadēmija” un SIA “Datorzinību centrs” aicina mazos uzņēmējus tiešraidē sekot līdzi konferences “Digitālās tehnoloģijas – izaicinājumi mazajam uzņēmējam” norisei.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 25. janvārī, 2018. Autors: Andris.
2017. gadā Inbox.lv saskārās ar diviem lieliem DDoS uzbrukumiem un neskaitāmiem mazākiem šāda tipa kiberuzbrukumiem, kas tika operatīvi novērsti, jo portālā izstrādātā drošības sistēma neitralizē trešo pušu piekļuvi. Šādu ļaunprogrammatūru darbību mērķtiecīga neitralizēšana Latvijas lielākajām interneta vietnēm ir regulāra parādība, un nav nekas ārkārtējs.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 12. janvārī, 2018. Autors: Andris.
Strādājot birojā, cilvēki bieži vien nespēj iedomāties ikdienas darbu bez laba datora, printera un citas tehnikas, kas palīdz un atvieglo ikdienas pienākumus. Aptaujājot vairākas iestādes un uzņēmumus, atklājās, ka ikdienas darbs birojā nereti nav iedomājams arī bez laba kafijas automāta, kas ne tikai sniedz darbiniekiem uzmundrinājumu agros rītos, bet arī kalpo kā socializēšanās veicinātājs, jo pie kafijas automāta var pārrunāt paveiktos un plānotos darbus, kā arī uzzināt kolēģu jaunumus. Lai noskaidrotu, cik liela nozīme birojā ir kafijas automātam, kā darbinieki vērtē iespēju ik dienas baudīt labu kafiju un kā tas ietekmē klimatu kolektīvā un darba ražīgumu, SIA “Venden”, kuram viens no darbības virzieniem ir kafija un tās pagatavošanas iekārtas, ir apkopojis vairāku nozaru uzņēmumu viedokļus.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 4. janvārī, 2018. Autors: Andris.
Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) saņēmusi augstu Eiropas Komisijas (EK) novērtējumu par tās īstenotajiem un Eiropas savienības finansiālo programmu ietvaros atbalstītajiem projektiem “Online4EDU” un “Mazo un mikro komersantu apmācības inovāciju un digitālo tehnoloģiju attīstībai Latvijā”. Šie projekti atbalsta digitālo prasmju attīstību un digitālo tehnoloģiju izmantošanu – gan uzņēmējiem, gan skolotājiem.
Lasīt visu rakstu...
Publicēts 4. janvārī, 2018. Autors: Andris.
Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas (IKT) arvien plašāk tiek izmantotas visās tautsaimniecības nozarēs, tostarp ieviešot elektronisko dokumentu apriti. Saskaņā ar Eiropas Savienības direktīvu, no 2018. gada 27. novembra visiem rēķiniem starp uzņēmumiem un valsts iestādēm būs jābūt elektroniskā formā. Finanšu uzņēmuma “Billentis” aprēķini liecina, ka standartizētu e-rēķinu ieviešana uzņēmumiem ļautu ietaupīt finanses līdz pat 59%.
Lasīt visu rakstu...