World Medical Export Association paraksta sadarbības līgumu ar Groznijas valdību un biznesa kopienu
Publicēts 22. septembrī, 2016.
World Medical Export Association (WMEA), kas apvieno lielākās slimnīcas, klīnikas, dažādus veselības aprūpes sniedzējus un medicīnas ceļojumu veicinātājus, no 2016. gada 7. līdz 9. septembrim viesojās Čečenijas Republikā, Groznijā. Vizītes laikā asociācijas vadītājs Olafs Slūtiņš parakstīja sadarbības līgumus ar Čečenijas Republikas Mazā biznesa asociāciju un Čečenijas Republikas Valdības Tūrisma komiteju, vienojoties par sadarbību medicīnas tūrisma veicināšanā

Abas vienošanās paredz savstarpēju atbalstu, informācijas apmaiņu un koordināciju kopēju pasākumu rīkošanā, kas skar medicīnas tūrismu, veselības tūrismu un medicīnas eksporta sekmēšanu. Ar šo reģionu asociācija sadarbojusies jau iepriekš, kā ietvaros notikušas vizītes gan Latvijā, gan Čečenijā. Galvenais mērķis ir veicināt medicīnas eksporta attīstību, kas sevī ietver ne tikai pakalpojumu sniegšanu Latvijā, bet arī tās tehnoloģiju un zināšanu eksportu.

“Viens no galvenajiem uzdevumiem bija sadarbības veidošana ārvalstīs, nododot unikālas Latvijas tehnoloģijas, piemēram, viroterapiju ar pretvēža preparātu “Rigvir”, kā rezultātā partneriem sniedzot iespēju attīstīt medicīnas eksportu savās zemēs. Šāds risinājums ļaus darboties reģionāli, jo ne katram finanšu iespējas atļauj doties uz Latviju, tādēļ ir svarīgi, lai mūsu tehnoloģijas būtu pieejamas arī pacientiem ārvalstīs. Tas sakrīt arī ar mūsu partnervalstu centieniem veicināt eksportu reģionā un unikālu produktu piedāvāšanu. Izrādītā partnervalstu iniciatīva ir spilgts piemērs tam, ka ārpus Latvijas pašmāju zinātnieku izgudrojumus un uzņēmēju veiksmes stāstus novērtē krietni augstāk,” stāsta WMEA prezidents Olafs Slūtiņš.

“Nav noslēpums, ka farmācija Latvijā ir augsti attīstīta nozare, kā arī spējam piedāvāt ļoti kvalitatīvus medicīnas pakalpojumus, ko jau daudzu gadu garumā novērtē ne tikai Eiropas valstīs, tostarp Skandināvijā, bet arī bijušās post padomju valstis. Jebkuri centieni attīstīt eksportu ir Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) pamatmērķis, tāpēc sadarbība šajā jomā ir tikai apsveicama un veicināma,” saka LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

Viens no šī brauciena mērķiem bija arī atbalstīt “Rigvir” holdinga grupas uzņēmuma Eirāzijas pārstāvniecības ofisa izveidi. Neskatoties uz to, ka šobrīd kompāniju grupa sper tikai pirmos soļus, nākotnes iespējas asociācija vērtē optimistiski. Groznijas izvietojums ir pietiekami tuvu pārējai Krievijas daļai un Tuvo austrumu valstīm, līdz ar to viroterapija būs pieejamāka šī reģiona iedzīvotājiem. Tajā pašā laikā, sadarbības optimizēšanai vēl nepieciešams ieguldīt lielu darbu, t.sk. zāļu reģistrācijā. 

Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: