Tikai 8% Latvijas uzņēmumu izmanto mākoņdatošanas pakalpojumus
Publicēts 7. aprīlī, 2017.
E-prasmju nedēļas 2017 laikā Rīgā un Jelgavā norisinājās digitālo prasmju apmācību projekta “Mazo un mikro komersantu apmācības inovāciju un digitālo tehnoloģiju attīstībai Latvijā” informatīvie semināri. Kā liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati, tikai 8% Latvijas uzņēmumu izmanto mākoņdatošanas pakalpojumus, tāpēc semināros uzņēmēji varēja papildināt zināšanas par jaunākajām tehnoloģijām un mākoņdatošanu, kas palīdzētu optimizēt uzņēmējdarbību.

Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) nozare arvien vairāk ienāk citās industrijās, ar saviem risinājumiem piedāvājot veicināt biznesa konkurētspēju. Uz to, ka IKT risinājumi kļūst aktuālāki, norāda arī CSP apkopotie dati: deviņiem no 10 uzņēmumiem 2016. gadā pieejams platjoslas interneta pieslēgums, kā arī teju divām trešdaļām uzņēmumu jeb 64% pieejama interneta mājaslapa. 2015. gadā katrs trešais uzņēmums iegādājās preces vai pakalpojumus internetā, savukārt 10% tos internetā pārdeva.

 

Šobrīd dalībai projektā “Mazo un mikro komersantu apmācības inovāciju un digitālo tehnoloģiju attīstībai Latvijā” apstiprināti jau 66 uzņēmumi, apmācības notiek no 2017. gada februāra. Vēl vairāk nekā 50 uzņēmumu iesnieguši savus pieteikumus, un ikdienu notiek jaunu dalībnieku kvalifikācija.

 

E-prasmju nedēļas laikā uzņēmēju digitālā darbnīca notika Jelgavā, kur interesentus informēja par valsts sniegto atbalstu digitālo prasmju apmācībām mazajiem, mikro uzņēmumiem un pašnodarbinātajiem, konsultēja par klientu vajadzībām atbilstošas uzņēmuma mājas lapas izstrādi un darbu ar datu analīzes rīku Power BI.

 

Savukārt Rīgā semināru laikā uzņēmēji iepazinās ar metodēm, kā izveidot klientu vajadzībām atbilstošu mājas lapu, izvēlēties atbilstošāko risinājumu biznesa vajadzībām – pasūtīt izstrādi programmētājiem vai izmantot mākoņdatošanas pakalpojumus, kā arī nodrošināt informācijas atbilstošu attēlošanu uz dažādām ierīcēm. Tāpat tika stāstīts par digitālo drošību – drošām ierīcēm, sociālajiem tīkliem un to, kā neapdraudēt uzņēmuma datus, līdzekļus un reputāciju.

 

Projekta mērķis ir veicināt komersantu izpratni par inovācijām un paaugstināt MMU darbinieku un pašnodarbināto kvalifikāciju, sekmējot tehnoloģisko inovāciju ieviešanu un darba efektivitātes un produktivitātes paaugstināšanu. Projektā piedāvātie mācību kursi palīdzēs uzlabot MMU darbinieku un pašnodarbināto personu informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) prasmes. Kursu programmas ir izveidotas tā, lai to apguve veicinātu darbinieku digitālo prasmju attīstību, produktu un pakalpojumu inovāciju, kā arī uzņēmumu iekšējo procesu digitalizāciju.

 

Ja arī citas pašvaldības un uzņēmēji vēlas piedalīties un šādus seminārus organizēt savās pilsētās un novados, aicinām sazināties ar projekta organizatoriem, rakstot uz e-pastu mmu@likta.lv vai zvanot pa tālruni 67311821. Plašāka informācija par apmācībām projekta nr. 1.2.2.3/16/I/002 ietvarosatrodama šeit.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: