Seminārā “Data can be fun” stāstīs par datu aizsardzības riskiem un risinājumiem
Publicēts 11. martā, 2019.
Šā gada maijā apritēs gads, kopš spēkā stājusies Vispārējā Datu aizsardzības regula (VDAR). Liela daļa uzņēmumu joprojām strādā pie iekšējo procesu efektivizēšanas, nodrošinot VDAR atbilstošus datu aizsardzības pasākumus, un joprojām ir vairāki jautājumi, uz kuriem uzņēmēji nav saņēmuši skaidras atbildes.

Atbildes uz neskaidrajiem jautājumiem saistībā ar VDAR sniegs datu aizsardzības eksperti un juristi seminārā “Data can be fun”, kas notiks plkst.9:30 trešdien, 13. martā, Rīgā, Jaunajā Teikā, Gustava Zemgala gatvē 78 (konferenču zāle “Ausma”).

“Zināšanu trūkuma dēļ darbinieks var pārkāpt VDAR prasības, pats to neapzinoties, un tas uzņēmumam var radīt reputācijas riskus. Jautājumu par datu uzglabāšanu, izmantošanu un aizsardzību joprojām ir daudz un ar atbildēm palīdzēt spēs kompetenti datu aizsardzības speciālisti un juristi,” komentē tehnoloģiju uzņēmuma SIA “Datakom” inovāciju direktors Edijs Tanons.

Seminārā Datu valsts inspekcijas, ZAB “Vilgerts” un SIA “Datakom” speciālisti konsultēs jautājumos par pareizo rīcību, ja konstatēti datu aizsardzības pārkāpumi, pastāstīs, kā korekti ieviešami regulā noteiktie datu aizsardzības principi. Seminārā būs iespēja arī pārliecināties, vai uzņēmumā pašreiz ieviestie datu aizsardzības mehānismi ir pietiekami un efektīvi.

Ar pieredzes stāstiem un praktiskiem ieteikumiem dalīsies arī lielo uzņēmumu pārstāvji.


Komentāri (2)
Sams: Daudz nezināmo un daudz zināmo. Galvenais neglabāt lietotāju datus vairāk kā vajag, bet, ja glabā saņemt piekrišanu un regulāri to atjaunot.
23/04/2019 13:10
Bars: Bet kā tam var reāli izsekot līdzi- glabā kāds vai neglabā datus?
02/12/2019 12:31
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: