Pirmo reizi pasniegts apbalvojums "Par mūža ieguldījumu viroterapijā"
Publicēts 21. novembrī, 2016.
17. novembrī, Latvijas valsts dzimšanas dienas priekšvakarā 3 Latvijas zinātnieces Rūta Brūvere, Rita Garklāva un Olga Kaminska saņēma apbalvojumu - ordeni "Par mūža ieguldījumu viroterapijā".

Apbalvojums "Par mūža ieguldījumu viroterapijā" tika pasniegts pirmo reizi. Ordenis ir izstrādāts saules formā, simbolizējot profesores Ainas Mucenieces atklāto Rīgas vīrusu, ko izmanto vēža ārstēšanā un viņas vārdus: "... Mēs degam, liesmojam, mēs zinātkāro cilts …". Aina Muceniece pašaizliedzīgi strādāja zinātnē un medicīnā, palīdzēja vēža pacientiem un attīstīja viroterapiju kā jaunu pieeju vēža ārstēšanā.

Apbalvotās ārstes un zinātnieces viroterapijas laboratorijā kopā ar profesori Ainu Mucenieci strādāja jau no pašiem pirmsākumiem. Viņas visu savu mūžu ziedojušas medicīnai un zinātnei un ir arī daudzu zinātnisko darbu autores.

Pasākumā tika godināti arī citi profesores Mucenieces līdzgaitnieki, kuri stāvēja pie viroterapijas šūpuļa – Elita Šapovalova, Andris Ferdats, Olga Heisele un Vija Tīruma.  Rigvir holdinga valdes priekšsēdētājs Jurģis Auziņš izteica pateicību ikvienam, kura darbs ir devis ieguldījumu viroterapijas attīstībā.


Komentāri (1)
e kredit: Noderīga balva, ja vien pats tādu dabūtu nevajadzētu ņemt kredītu.
01/12/2016 20:07
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: