Pētījums: Pērn 39% Latvijas iedzīvotāju ceļojuši bez ģimenes locekļiem
Publicēts 3. janvārī, 2017.
“Latvia Tours Ceļojumu indeksa” dati, kas atspoguļo informāciju par respondentu nesenāko ceļojumu 2016. gadā, liecina, ka 39% iedzīvotāju izvēlējušies ceļot bez citiem mājsaimniecības locekļiem.

Dati liecina, ka biežāk ceļojumā bez citiem mājsaimniecības locekļiem devās gados jaunākie (18 – 24 gadi) un gados vecākie ceļotāji (55 – 74 gadi). Interesanti, ka ceļojumā bez citiem ģimenes locekļiem labprātāk brauc sievietes -43%, savukārt, vīrieši – 34%.

“Pēdējos gadus ceļošana bez citiem mājsaimniecības locekļiem ir saglabājusi savu dinamiku un vērojamas minimālas izmaiņas. Viens no iemesliem ceļošanai bez ģimenes locekļiem ir darījuma braucieni, piemēram, dažādu izstāžu un konferenču apmeklēšana. Tas ir arī viens no “Latvia Tours” šī gada darbības virzieniem – pilnveidot biznesa klientiem paredzētos pakalpojumus, attīstot pasākumu organizēšanas un konferenču segmentu,” uzsver “Latvia Tours” korporatīvo risinājumu speciālists Jānis Kolomenskis.

Visbiežāk vienatnē ceļo cilvēki ar vidēji zemiem ienākumiem un vidēji augstiem ienākumiem. 43% no tiem iedzīvotājiem, kuriem ir nodoms tuvāko 12 mēnešu laikā doties atpūtas ceļojumā ārpus Latvijas, plāno tērēt tikpat daudz naudas, cik viņi iztērēja savā iepriekšējā ceļojumā. Savukārt 21% - plāno tērēt vairāk naudas, bet 9% - nākamajam ceļojumam plāno atvēlēt mazāku naudas summu.

2016.gada augustā visos Latvijas reģionos tika aptaujāti 1002 respondenti vecumā no 18 līdz 74 gadiem. Pētījumā apkopota informācija par Latvijas iedzīvotāju noskaņojumu, viedokli un attieksmi pret dažādiem ar ceļošanu saistītiem jautājumiem. Pirmo “Latvia Tours Ceļojumu indeksu” 2015. gada novembrī izveidoja viena no lielākajām tūrisma firmām Latvijā “Latvia Tours”. Indekss veidots sadarbībā ar Tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centru SKDS.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: