Pētījums: 25% ceļotāju uz ārzemēm devušies biznesa nolūkos
Publicēts 3. janvārī, 2017.
Pēdējo 12 mēnešu laikā ārpus Latvijas ir devušies 44% iedzīvotāju, no kuriem ceturtā daļa devušies darījuma braucienā. Saskaņā ar “Latvia Tours Ceļojumu indeksa” datiem, sievietes pēdējā gada laikā bijušas aktīvākas ceļotājas par vīriešiem, attiecīgi 46% pret 42%, taču biznesa braucienos biežāk braukuši vīrieši (66%).

“Salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu minimāli ir pieaudzis komandējumu jeb ar darba darīšanām saistītu braucienu skaits. Organizējot biznesa braucienus, novērojam, ka cilvēki, plānojot savu laiku, interesējas par lidsabiedrību reputāciju kontekstā ar lidojumu grafiku precīzu ievērošanu. Tas liecina par strikto grafiku darba komandējumu laikā,” uzsver SIA “Latvia Tours” direktore Ieva Keiša.

Kā norāda pētījuma dati, darījuma braucienos visvairāk devušās personas ar augsta līmeņa ienākumiem. Galvenokārt komandējumos ārpus Latvijas devušies iedzīvotāji vecumā no 25 līdz 54 gadiem un visbiežāk tie bijuši rīdzinieki (43%), kuriem seko lauku reģiona iedzīvotāji (35%) un citu lielo pilsētu iedzīvotāji (22%). Savukārt teju ceturtajai daļai (23%) iedzīvotāju arī nākošajam gadam ir konkrēti plāni ceļojumam ārpus Latvijas, bet 34% ir tikai ieceres sava 2017. gada potenciālā ceļojumam.

2016.gada augustā tika aptaujāti 1002 respondenti vecumā no 18 līdz 74 gadiem visos Latvijas reģionos. Pētījumā apkopota informācija par Latvijas iedzīvotāju noskaņojumu, viedokli un attieksmi pret dažādiem ar ceļošanu saistītiem jautājumiem. Pirmo “Latvia Tours Ceļojumu indeksu” izveidojusi viena no lielākajām tūrisma firmām Latvijā “Latvia Tours” 2015. gada novembrī. Indekss veidots sadarbībā ar Tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centru SKDS.


Komentāri (1)
nordcard: Labi dzīvot neaizliegsi. Kādēļ neceļot, ja ir nauda? Ja naudas nav, var jau arī aizņemties http://kredit.lv/atrie-krediti
24/01/2017 17:58
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: