PBK: 46% pārraidītā festivāla tiešraižu sasniegtās auditorijas ir latvieši
Publicēts 12. augustā, 2016.
Pēc TNS jūlijā apkopotajiem TV kanālu auditorijas datiem, skatītākais TV kanāls šā gada jūlijā ir Pirmais Baltijas Kanāls, kura skatīšanās laika daļa bija 10,2%, savukārt otrs skatītākais kanāls valstī bija NTV-Mir Baltic, kuram veltīti 9,8% no kopējā TV skatīšanās laika.

Kā viens no vērienīgākajiem notikumiem Pirmā Baltijas Kanāla ēterā bija festivāla “Laima Vaikule. Jūrmala. Randez-Vous” tiešraide un Jeļenas Gricukas profesionāli, pārdomāti un aizraujoši veidotās festivāla aizkulišu dienasgrāmatas, kuras ir ierindojušās jūlija skatītāko programmu topa 2. vietā, kuru vēroja vidēji 7,1% jeb 139,1 tūkstotis Latvijas iedzīvotāju. Jāatzīmē, ka 46% (kas ir 308000) no festivāla tiešraižu sasniegtās auditorijas ir latvieši un 54% - nenacionālā auditorija.

 

Oļegs Solodovs, SIA “Baltijas Mediju Alianse” valdes priekšsēdētājs: “Mums ir liels prieks, ka skatītāji Latvijā ir novērtējuši gan PBK, gan NTV-Mir Baltic saturu, īpaši jau, ņemot vērā, ka vasaras periods televīzijā ir nesezonas laiks, kad cilvēkiem ir atvaļinājumu periods, silts laiks, festivāli un vienkārši miljons alternatīvu bez televīzijas skatīšanās. Jaunākie TNS dati pierāda, ka mēs ejam pareizā virzienā un esam spējīgi nodrošināt nepieciešamo saturu gan latviski, gan krieviski runājošai auditorijai un esam šobrīd vienīgais kanāls Latvijā, kas spēj uzrunāt un apvienot Latvijas auditoriju vienā kanālā.”

 

Protams, četras festivāla dienas nenodrošinātu tādus panākumus visa mēneša garumā, tāpēc jāatzīmē arī lielisko Maksima Galkina šovu “MaksimMaksim”, aizraujošo attiecību un medicīnas tematikas seriālu “Prakse” un “Drošās rokās”, “Ekstrasensu Cīņu 14. sezonu”, seriālus ar latviešu aktieru piedalīšanos “Es zinu tavus noslēpumus”, humora programmas “Vakara kvartāls”, “Izmailova parks”, seriālu “Bēgšana”, kas ir veidots pēc amerikāņu seriāla “Prison Break” scenārija, pēdējo gadu kinoteātru repertuāru un daudzas citas programmas, kas palīdz atrast, pilnveidot sevi un uzzināt, kā dzīvot, mīlēt un veidot attiecības.

 

“NTV-Mir Baltic panākumi savukārt ir šā kanāla ''vieglumā'', ja tā var izteikties – jo vasaras periodā saturu veido: vidēji 70-80% - seriāli, nav raidījumu atkārtojumu, kas cilvēkus tracina, nav nemitīgu ziņu izlaidumu, ir viena izklaide – jā, tie ir detektīvi, jā, tā ir cīņa starp labo un ļauno, bet visos seriālos ir morāle, kas liek domāt un izvērtēt, kas ir taisnība, draudzība un brīvība,” skaidro Oļegs Solodovs, SIA “Baltijas Mediju Alianse” valdes priekšsēdētājs.

 

Pirmā Baltijas Kanāla komanda šobrīd ļoti aktīvi strādā pie jaunās sezonas programmas sagatavošanas, lai pārsteigtu savus skatītājus ar gaidītām iemīļoto šovu jaunajām sezonām, filmu un seriālu pirmizrādēm. Iespējams, ar kādu jaunu seju ēterā un, protams, ar kanāla vērtībām, tādiem šoviem kā “Vīrieši un Sievietes”, “Precamies!”, “Lai Runā!”, “Brīnumu lauks” un daudziem citiem. Kā arī nemainīgi ēterā (jau 13 sezonu) ir ziņu izlaidums “Latvijas Laiks”, kuru veido ilggadēja un viena no profesionālākajām ziņu krievu valodā veidotāju komandām Latvijā. PBK mērķis ir radīt objektīvus ziņu sižetus, analizējot informāciju no visām pusēm un ēterā stāstot svarīgāko, par notikumiem Latvijā.

 

PBK, NTV-Mir Baltic un REN TV Baltic tiešraides un programmu atkārtojumus iespējams skatīties www.tvdom.tv


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: