Par līdzekļiem no Jūlija Krūmiņa grāmatas pārdošanas Rīgas Valdorfskolā atklāj vingrošanas staciju
Publicēts 19. septembrī, 2017.
Par līdzekļiem, kas iegūti no uzņēmēja Jūlija Krūmiņa grāmatas “Iļģuciema pašpuikas stāsti” pārdošanas, Rīgas Valdorfskolas – ēkas, kurā bērnībā mācījās pats uzņēmējs – teritorijā izbūvēta āra funkcionālās vingrošanas stacija, kas šonedēļ tika svinīgi atklāta.

“Šī man ir sava veida atgriešanās bērnībā. Nekad neesmu bijis no tās tālu prom. Pats mācījos šajā skolā, bet toreiz prātā bija mazāk mācības, vairāk sanāca tāda dauzīšanās – reiz gadījās arī logus izsist. Pienācis laiks skolai atdarīt,” svinīgajā pasākumā klātesošos skolēnus un mācībspēkus uzrunāja J. Krūmiņš. Vaicāts, kādēļ skolai izlemts dāvināt tieši šādu vingrošanas iekārtu, J. Krūmiņš norādīja, ka šāda bijusi mācību iestādes vadības vēlme, jo līdz šim skolā nav bijis iespējas izveidot infrastruktūru, kas sekmētu audzēkņu sportiskās aktivitātes.

“Man prieks, ka Ziemassvētku vecīša gars ir atsaucis Krūmiņa kungu atpakaļ uz skolu, esam ļoti pateicīgi par šādu sporta pilsētiņu. Jums pateicībā vēlamies dāvināt audzēkņu sagatavotu zīmējumu grāmatu,” sacīja Rīgas Valdorfskolas direktore Māra Svilāne un pasniedza uzņēmējam skolas audzēkņu izveidotu grāmatu.

Vingrošanas staciju skolas teritorijā uzstādīja projekta sportovisi.lv pārstāvji sadarbībā ar Latvijas Ielu vingrošanas sporta biedrību. Uz tās vienlaicīgi vingrot var līdz 10 personām. Patlaban šī ir otra šāda veida iekārta, kas uzstādīta Rīgā.

J. Krūmiņš skolas gaitas uzsāka šai pašā ēkā, Baltajā ielā 10, kad tur atradās Rīgas 7. pamatskola (vēlāk – 41. vidusskola). Starp J. Krūmiņa skolasbiedriem ir arī tādas personas kā pirmais atjaunotās Latvijas ārlietu ministrs Jānis Jurkāns un maestro Raimonds Pauls.

J. Krūmiņa memuāri “Iļģuciema pašpuikas stāsti” tika prezentēti 2016. gada nogalē. Pašlaik ir izpārdoti visi grāmatas eksemplāri un, neraugoties uz pieprasījumu, papildu eksemplārus nākotnē izdot nav paredzēts.


Komentāri (1)
Paciu: Kurās grāmatnīcās pieejama grāmata?
03/12/2019 04:00
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: