Otisone kļūst par jauna koncepta viroterapijas klīnikas īpašnieci
Publicēts 2. decembrī, 2016.
Bijusī Ainas Mucenieces Viroterapijas Fonda vadītāja Diāna Otisone pieņēmusi jaunu izaicinājumu, kļūstot par ambulatorās klīnikas "Viroterapijas konsultācijas" īpašnieci un vadītāju. D.Otisones vadībā klīnika izveidota par pilnīgi jauna koncepta ārstniecības iestādi, kas piedāvā viroterapijas pakalpojumus ārvalstu ekonomiskā segmenta pacientiem.

“Viroterapijas konsultāciju centrs ir vieta, kur turpināsies profesores Ainas Mucenieces iedibinātā kārtība attieksmē pret pacientu: pacients ir galvenais, viņa intereses – svarīgākās. Es no sirds ticu tam, ko daru un no sirds vēlos palīdzēt, tiem, kurus skārusi diagnoze vēzis. Mana klīnika būs vieta, kur gūt atbildes, kur onkoloģijas pacienti saņems cieņas pilnu attieksmi,” uzsver Otisone.

 Ambulatorā klīnika "Viroterapijas konsultācijas" specializējas onkoloģisko pacientu ārstēšanā ar vēža viroterapiju. Klīnika orientējas gan uz Latvijas, gan ārvalstu pacientu apkalpošanu, veidojot ekonomisko piedāvājumu. Par klīnikas vadošajiem speciālistiem kļuvuši onkoloģe Elita Šapovalova un onkoimunuloģe Guna Proboka – pieredzējušas un augsti kvalificētas speciālistes. "Viroterapijas konsultācijas" ir jau otrā klīnika Latvijā, kas sniedz medicīnas eksporta pakalpojumus ārvalstu pacientiem, izmantojot vēža viroterapiju. Ambulatorā klīnika "Viroterapijas konsultācijas" atrodas Rīgā, 13.janvāra ielā 3, "Premium Medical" telpās.

 “Ir gandarījums, ka, izveidojoties jauna koncepta klīnikai, turpmāk viroterapija kļūs vēl pieejamāka pacientiem visā pasaulē. D.Otisones klīnikā ir atrodams viss, kas nepieciešams veiksmīgai viroterapijai. Prognozēju, ka pacientus risinājums ieinteresēs, tāpēc šāda piedāvājuma klīnikas noteikti tiks veidotas vēl un vēl,” uzsver Starptautiskā Viroterapijas centra izpilddirektore Kristīne Jučkoviča.

Pasaulē pirmo klīniski apstiprināto onkolītisko vīrusu atklāja un izstrādāja profesore Aina Muceniece 20. gadsimta 60. gados, bet Latvijas Zāļu valsts aģentūrā tas reģistrēts 2004. gadā. Jāpiebilst, ka 2005. gadā vīrusu ar līdzīgu iedarbību atklāja un reģistrēja Ķīnā, savukārt 2015. gadā līdzīgu vīrusu arī apstiprināja arī ASV zāļu reģistrā.

Onkolītiskā viroterapija ir vēža ārstēšana ar īpašu vīrusu, kurš pēc ievadīšanas cilvēka organismā, spēj atrast un iznīcināt ļaundabīgā audzēja šūnas. Viroterapijas galvenā priekšrocība ir selektīva ļaundabīgo audzēju šūnu iznīcināšana, nekaitējot veselajām šūnām un stiprinot organisma imūnsistēmu. Pateicoties viroterapijas saudzīgumam un efektivitātei, onkolītiskā viroterapija pēdējos gados kļūst arvien atzītāka un populārāka vēža ārstēšanas metode visā pasaulē.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: