Medicīnas izdevums ziņo par Latvijā pieejamās vēža viroterapijas pārsteidzošiem rezultātiem
Publicēts 12. augustā, 2016.
Prestižais medicīnas izdevums APMIS (Acta Pathologica, Microbilogica Et Immunologica Scandinavia) tikko kā publicējis Latvijā fiksētus klīniskos gadījumus, kad, pateicoties šeit pieejamai viroterapijai, vēža pēdējo stadiju pacienti ievērojami ir pārsnieguši dzīves ilgumu, kāds raksturīgs pie šādām diagnozēm.

Klīniskie gadījumi pirmo reizi publicēti pazīstamajā medicīnas izdevumā APMIS un tajā detalizēti aprakstīta 4. stadijas histiocitārās sarkomas, 3. stadijas sīkšūnu plaušu vēža un 4. stadijas melanomas pacientu veiksmīga viroterapija ar Rigvir. Pacienti viroterapiju ar Rigvir ir saņēmuši ilgstoši un ārstēšanās laikā viņu veselības stāvoklis un dzīves kvalitāte ir ievērojami uzlabojusies.

Publikācijās atzīmēts, ka par spīti ilgstošiem pētījumiem un zināmam progresam līdzšinējās melanomas terapijās, mirstība ar melanomu joprojām ir augsta un tas ir viens no biežāk sastopamajiem vēža veidiem Rietumu pasaulē. Sīkšūnu plaušu vēzis ir viena no agresīvākajām plaušu vēža formām un, lai arī tās atbildes reakcija uz ārstēšanu ar ķīmijterapiju vai starošanu ir augsta, bieži novērojama slimības atkārtošanās un ilgstoša dzīvildze ir novērota mazāk kā 5% gadījumu. Savukārt histiocitārā sarkoma ir rets un bīstams vēža veids, kura gadījumi medicīnas literatūrā līdz šim ir ļoti maz aprakstīti.

 Ar Rigvir ārstētie pacienti tika diagnosticēti 6.6, 3.5 un 7 gadus atpakaļ un viņu stāvoklis  ārstēšanās laikā uzlabojās un saglabājās stabils. Šie vēža pacienti ilgstoši saņēma konkrēto terapijas veidu, kas tika uzsākta 1 līdz 2 mēnešus pēc diagnozes uzstādīšanas. Šie rezultāti ir daudzsološi un ļauj uzskatīt, ka ilgstoša viroterapija ar Latvijā izgudrotajām zālēm ir efektīvi pielietojama sarkomas, melanomas un sīkšūnu plaušu vēža ārstēšanā.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: