Jau nākamnedēļ sāksies onkoloģisko pacientu kāpiens Monblānā
Publicēts 21. jūlijā, 2017.
No 29. jūlija līdz 12. augustam Ainas Mucenieces Viroterapijas fonds sadarbībā ar “Kalnu Grupu” rīko onkoloģisko pacientu atbalstam veltītu kāpienu “Kāp cīņai pret vēzi” Eiropas Alpos ar mērķi sasniegt Monblāna virsotni. Kāpienā piedalīsies onkoloģiskie pacienti ne tikai no Latvijas, bet arī ASV, Ukrainas, Krievijas un Čečenijas.

Šī projekta  mērķis ir iedrošināt un iedvesmot onkoloģiskos pacientus slimības uzveikšanai, popularizēt pretstāvi slimībai, kā arī veicināt dzīves kvalitātes saglabāšanu arī ārstēšanās periodā. “Kāp cīņai pret vēzi” laikā ārstu izvērtētās aktivitātēs piedalīsies astoņi onkoloģiskie pacienti, kuri sekmīgi cīnās vai jau ir uzveikuši ļaundabīgo audzēju. Kāpienā piedalīsies Džeina Beilija, Elita Bušmane, Indra Vālande, Jevgēņijs Odincovs, Kristina Jakovenko, Soļižans Elsunkajevs, Zane Cinglere – Kraukle un Zoja Sokolova. Kāpiena instruktori būs Latvijas alpīnisti Kristīne un Kristaps Liepiņi.

 

Džeina Stīvensa Beilija

 

Džeina ir onkoloģiskā paciente no ASV, kas sekmīgi ārstē acs melanomu un atzīst, ka piedalīšanās “Kāp cīņai pret vēzi” ir brīnišķīgs veids, kā parādīt, ka vēža ārstēšanai nav jābūt sāpīgai, ka ārstēšanās procesā iespējams saglabāt dzīves kvalitāti un nav nespējas dēļ jāpaliek bez iztikas avotiem.

 

Elita Bušmane

 

Elitai 2016. gadā tika atklāts olnīcu vēzis trešajā stadijā. Šobrīd Elita ir uzvarējusi audzēju, un viņas motivācija piedalīties kāpienā “Kāp cīņai pret vēzi” ir vēlme pierādīt, ka ar diagnozi “vēzis” dzīve nebeidzas. Tieši otrādi – tas var būt sākums jaunai, piesātinātai un krāsainai dzīvei.

Indra Vālande

 

Vienai no kāpiena dalībniecēm Indrai Vālandei tika noteikta diagnoze – krūts vēzis. 
Indra jau kopš bērnības ir bijusi sportisks cilvēks. Arī slimība to nemainīja, tieši pretēji – viņa sāka vēl nopietnāk trenēties. Pēc saslimšanas viņa sāka pievērsties alpīnismam. Kāpusi tādos kalnos kā Tubkals, Kazbeks, Ļenina smaile, Tjanšans. Savukārt Monblānā viņa kāps, lai pierādītu, ka dzīve ar diagnozi nebeidzas. Lai fiziskā sagatavotība būtu kāpienam pietiekama, šobrīd Indra regulāri dodas pastaigās pa Siguldas dabas takām. Tāpat Indra ir bijusi sporta meistare orientēšanās sportā, meistarkandidāte distanču slēpošanā un pārstāvējusi Latviju starptautiskās krosa sacensībās. Indras moto ir “Dzīve ir kustībā!”.

 

Jevgēņijs Odincovs

 

Jevgēņijam 2006. gadā tika diagnozēta melanoma trešajajā stadijā, kas ir sekmīgi uzveikta. Viņš, piedaloties šajā kāpienā, vēlas pierādīt, ka ne vecums, ne slimība nav šķērslis, lai cilvēks uzdrošinātos pārbaudīt savus spēkus. Viņš kāps, lai parādītu, ka vēzis ir uzveicams.

Kristina Jakovenko

Kristina ir onkoloģijas paciente no Ukrainas, kurai 2013. gadā tika diagnosticēta melanoma ceturtajā stadijā ar metastāzēm aknās. Ārsti prognozēja, ka viņai dzīvot ir atlicis pusgads, labākajā gadījumā gads. Paciente nepadevās un uzsāka ārstēties ar viroterapiju un šobrīd viņas veselības stāvoklis ir stabils, viņa dzīvo pilnvērtīgu dzīvi. Kristinai Jakovenko šis būs pirmais kāpiens kalnos. Kā galveno motivāciju, viņa uzsver piemēra demonstrēšanu citiem onkoloģijas pacientiem: “Vēlos atbalstīt citus pacientus un ar savu piemēru parādīt, ka vēzis, konkrēti melanoma, nav nāves spriedums, bet diagnoze, kuru var un vajag ārstēt! Taču tas jādara laikus un pareizi! Ceļš līdz atlabšanai ir smags un sarežģīts – tā ir pacienta un ārstu kopīga cīņa!”.

 

Soližans Elsunkajevs

 

2015. gada nogalē Soļižanam diagnozēja nieru vēzi, un šobrīd arī viņš cīņu pret ļaundabīgo audzēju ir uzvarējis. Soļižans ārstējās ar Ainas Mucenieces izgudroto onkolītisko vīrusu. Par godu Latvijas zinātniecei, viņš savu mazmeitu nosaucis par Ainu – kāpienu Monblānā, viņš veltīs tieši viņām, zinātniecei un mazmeitai. Tāpat Soļižans ir ļoti ticīgs cilvēks un Monblāna virsotni vēlas sasniegt, lai tur varētu lūgt Radītāju lai tas aptur karus pasaulē un milzīgos līdzekļus, kas tiek izlietoti kariem, novirza cilvēku ārstēšanai un bada novēršanai.

Zane Cinglere – Kraukle

 

Zane ir melanomas paciente un piedalīsies kāpienā, jo vēlas dalīties savā pieredzē, tostarp pierādīt citiem pacientiem, ka ar diagnozi dzīve nebeidzas. “Mums katram ir dota tikai viena iespēja dzīvot, tādēļ to maksimāli arī cenšamies izmantot, taču dzīve sākumā šķiet tik gara. Ja bērnībā pieaugušie virs 30 man šķita jau veci, tad tagad šķiet, ka no 30 tikai tā īstā dzīve ir sākusies. Varētu teikt, ka tikai tagad es esmu iemācījusies to dzīvot tā pa īstam,” stāsta Zane.

Zoja Sokolova

Zoja Sokolova ir onkoloģiskā paciente no Krievijas, kurai 2011.gadā konstatēja trešās stadijas sarkomu. Viņai kāpiens Monblānā ir jauns izaicinājums, tostarp iespēja izkāpt no savas komforta zonas. Pateicoties slimības uzveikšanai, viņas dzīve turpinās un virsotnes sasniegšana būs vēl viena maza uzvara kā morāli, tā arī fiziski. “Es zinu – vēzis, tas nav spriedums!”.

Ar kāpiena dalībniekiem var iepazīties šeit. Kāpiena laikā dalībnieki dalīsies ar savu pieredzi un dzīvesstāstiem, kuri tiks publicēti video dienasgrāmatās sociālo mediju Facebook, Twitter, YouTube platformās, lai veicinātu sabiedrības izpratni par onkoloģiskajām saslimšanām un iedvesmotu citus pacientus. Projekta noslēgumā notikums un dalībnieku stāsti tiks iekļauti dokumentālajā filmā.

 

Aicinām ikvienu atbalstīt iniciatīvu “Kāp cīņai pret vēzi”, uzkāpjot sevis izvēlētā kalnā, virsotnē vai arī sasniegt, pa kāpnēm kāpjot, kādas daudzstāvu ēkas augšējos stāvus un dalīties ar saviem sasniegumiem sociālajos tīklos. Visi iniciatīvas atbalstam veiktie soļi tiks uzskaitīti kopējā kāpiena skaitītājā, kas būs pieejams A. Mucenieces Viroterapijas fonda mājaslapā www.virotherapyfoundation.org un sociālajos tīklos. Akcijas mērķis ir aicināt cilvēkiem pārvarēt sevi, izkāpt no savas komforta zonas, popularizēt aktīvu un veselīgu dzīvesveidu. Lai piedalītos akcijā, sociālo tīklu ierakstā jāmin augšup uzkāpto soļu skaits un jālieto “tēmturis” (hashtag) - #cancerclimb.

 

Vairāk informācijas par pasākumu Ainas Mucenieces Viroterapijas fonda mājaslapā: http://www.virotherapyfoundation.org vai pa tālruni + 371 67809861


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: