EM godina “Rigvir” holdingu par saņemto Eiropas Komisijas grantu zāļu komercializācijai ES tirgos
Publicēts 5. augustā, 2016.
Vakar, 4. augustā, tiekoties ar Ekonomikas ministru un citām augstām ministrijas amatpersonām, holdinga “Rigvir” pārstāvji saņēma atzinību par pretvēža zāļu ražotājam piešķirto Eiropas Komisijas (EK) grantu programmas “Horizon 2020” ietvaros.

Tikšanās laikā tika prezentētas “Rigvir” holdinga attīstības perspektīvas ES tirgū, uzsverot to, ka nākotnē šis grants nodrošinātu jaunas ārstēšanās iespējas melanomas pacientiem visās ES valstīs. Savukārt Latvijai tas nodrošinās ievērojamus ieņēmumus no holdinga grupas uzņēmumu nodokļu maksājumiem valsts budžetā, tādējādi stiprinot tautsaimniecību.

 

"EK grants ir nozīmīga uzvara un unikāls sasniegums Eiropas mērogā, vēlreiz apliecinot, ka “Rigvir” ir pieskaitāms pie jaunākajām un Eiropā atzītākajām inovatīvajām biotehnoloģijām. Šī granta dotās iespējas ir jāvērtē ļoti augstu ne tikai Eiropas kontekstā, bet arī attiecībā uz Latvijas ekonomiku, kur “Rigvir” var kļūt par ievērojamu tās balstu," uzsver holdinga “Rigvir” finanšu vadītājs Kārlis Urbāns.

 

Ministru prezidenta biedrs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens tikās ar sešiem Latvijas uzņēmumiem, kas saņēmuši 50 000 EUR lielu grantu programmas "Horizon 2020" atbalsta instrumenta maziem un vidējiem uzņēmumiem ietvaros. Tikšanās laikā ministrs pauda lepnumu par Latvijas uzņēmumu sasniegumiem un uzsvēra to, ka šie uzņēmumi ir apliecinājums tam, ka Latvijā ir izcili uzņēmēji un zinātnieki, kas sevi ir pierādījuši starptautiskā līmenī, radot pasaules līmeņa konkurētspējīgus produktus un pakalpojumus. Vienlaikus, uzņēmumu piesaistītās investīcijas ir apliecinājums uzņēmumu inovācijas spējai un tālākajai izaugsmei.

 

Jau ziņots, ka “Horizon 2020” ir visu laiku vērienīgākā EK pētniecības un inovācijas programma, kuras budžets sasniedz 80 miljardus eiro septiņiem gadiem. “Rigvir” holdinga uzņēmums – SIA “Latima” – finansējumu ir ieguvusi apakšprogrammā “Atbalsts biotehnoloģijām, lai veicinātu jaunu produktu noietu Eiropas tirgū”. Šo programmu  administrē Eiropas Komisija Briselē un to var izmantot dalībnieki no visas Eiropas Savienības.


Komentāri (1)
credits.lv: Interesanti ar to rigvir, nevar saprast, kur patiesība, kur meli.
13/08/2016 08:08
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: