400 jauniešu no visas Latvijas apgūst nākotnes digitālās profesijas
Publicēts 23. oktobrī, 2017.
Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA) ar Microsoft Latvia atbalstu uzsākusi projekta “Digitālās prasmes nākotnes darbam” otrā posma īstenošanu. Tā laikā 400 jauniešu no dažādiem Latvijas novadiem un pilsētām ir sākuši apmācības digitālo prasmju apguvei. Projekta mērķis ir attīstīt jauniešos prasmes, kas būs nepieciešamas nākotnes digitālajām profesijām.

Līdz šim projekta ietvaros ir sagatavots 20 pasniedzēju no skolām, pašvaldību izglītības centriem un digitālajiem centriem dažādos Latvijas novados. Līdz ar jauno mācību gadu ir sākusies projekta otrā kārta, kurā projektā iesaistītie pedagogi iegūtās zināšanas nodos tālāk jauniešiem.

Projekta otrajā kārtā 400 jauniešiem vecumā no 12 līdz 26 gadiem būs iespēja attīstīt savas prasmes kādā no piedāvātajiem projekta virzieniem — mājaslapu izstrāde, datorspēļu izstrāde, digitālā satura izstrāde un digitālais mārketings. Šie jaunieši tālāk dalīsies ar iegūtajām prasmēm savās skolās, jauniešu organizācijās un bibliotēkās, nododot zināšanas citiem jauniešiem.

Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijas skolotāja Silvija Kivko, viena no projekta dalībniecēm, norāda: “Skolēni mūsu skolā jau ir izrādījuši lielu entuziasmu par iespēju piedalīties projektā. Šobrīd mēs ar skolas vadību apspriežam papildu fakultatīvo ārpusstundu digitālo prasmju nodarbību ieviešanu skolā. Esmu pārliecināta, ka jauniegūtās zināšanas palīdzēs skolēniem nākotnes perspektīvā.”

“Digitālās prasmes ir pamatnosacījums jauniešu konkurētspējai darba tirgū. Šobrīd vairs nepietiek ar Word vai Excel apguvi, ir jāmācās arī programmēšanas pamati, mājaslapu veidošana, digitālais mārketings un citas digitālās prasmes, kas nākotnē palīdzēs jauniešiem būt pārliecinātākiem par sevi un savu nākotni”, uzsver Renāte Strazdiņa, Microsoft Latvia vadītāja.

“Ar Microsoft Latvia mums ir bijusi ilgstoša sadarbība jauniešu un skolotāju digitālo prasmju attīstībā. Esmu pārliecināta, ka zināšanas, kuras gūs gan jaunieši, gan pedagogi, nesīs pozitīvu ilgtermiņa ieguldījumu gan personīgajā karjeras izaugsmē, gan visas IKT nozares attīstībā,” norāda LIKTA prezidente Signe Bāliņa.

Projektā piedalās skolas un pašvaldību digitālie centri no Rīgas, Preiļiem, Daugavpils, Jelgavas, Liepājas, Ventspils, Tukuma, Aizkraukles un citiem Latvijas reģioniem. Projektu finansiāli un ar programmatūras ziedojumu atbalsta Microsoft Latvia


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: